Yli 20 vuotta terästä asiakkaille ympäri Suomen

TERÄSMYYNNIN TARINA

Aikoinaan, melkein 30 vuotta sitten, Timo rakastui rautaan.

Hänellä oli tahto vastata kasvavaan kysyntään ja halu tarjota ensiluokkaista asiakaspalvelua — näin syntyi Teräsmyynti.

Kun Teräsmyynti kasvoi, niin tarvittiin lisää kovia tyyppejä. Teräsmiehiksi ei kuitenkaan synnytä vaan kasvetaan, ja meillä on kiva kasvaa. Hyvää huumoria, rentoutta ei turhaa hienostelua vaan aitoa tekemistä hyvällä fiiliksellä — tällainen on se kovempi porukka. Teräsmyynnin porukka.

Olemme se kovempi kumppani, koska maailmassa kaivataan suoraselkäisiä tekijöitä. Meillä on intohimo kehittyä ja kasvaa. Meidän tehtävä on myydä terästä ja meillä tykätään sahata, ja näin sanomme ei hukalle.

 

 

Meillä ei myydä hukkapätkiä lojumaan tehtaiden ja konepajojen nurkkiin. Kun tarvitaan lyhyempää pätkää, niin me ilolla toimitamme halutun määrän, oikeaan mittaan sahattuna, ja hyödynnämme itse ylijäävän. Sitä meillä kutsutaan asiakaspalveluksi.

Myöskään monipuoliseksi ja kovimmaksi ammattilaiseksi ei synnytä. Se on asia, jonka eteen olemme tehneet paljon töitä ja jonka eteen työskentelemme edelleen. Joka päivä lunastamme uudelleen lupauksen olla se kovempi kumppanisi.

 

Jos jotain sanotaan, se pitää.

Jos jotain päätetään, se tehdään.

Se on meidän perintömme — Se on Teräsmyynnin perintö.

 

TERÄSMYYNTI TÄNÄÄN

Yrityksen on perustanut Timo Lehtimäki vuonna 1995. Timo on yrityksen pääomistaja. Timon tyttäret Solja Lehtimäki ja Tiina Ruusala lähtivät mukaan osakkaiksi vuonna 2019. Kehitymme ja uudistumme kovaa vauhtia, siitä huolimatta haluamme säilyttää perheyhtiön arvot. Meille työntekijät ovat tärkein voimavaramme, olemme kuin osa suurta perhettä.

Tänä päivänä Teräsmyynti Suomi Oy on töissä noin 20 rautaista ammattilaista. Liikevaihtomme on noin yhdeksän miljoonaa euroa vuodessa. Teräsmyynti sijaitsee Jyväskylässä keskellä suomea.

Asiakkaamme on ovat yrityksiä eri aloilta mm. konepajat, teollisuus, teollisuudenkunnossapito, rakennusliikkeet. Yritysasiakkaiden myynti on 98 % liikevaihdosta. Vuodessa toimitamme noin 10 000 tilausta asiakkaillemme ympäri suomen.

Kuluttajia palvelemme noutopihalla sekä verkkokaupassa. Yksityishenkilöiden myynti on 2 % liikevaihdosta. Kuluttajille suunnattu verkkokauppa on osoitteessa www.rautaanetista.fi.

Myyntivarastomme ja toimistomme sijaitsee samassa pihassa. Varastossamme on yli 2000 tuoteartikkelia ja varastomme arvo on noin 1.7 miljoonaa euroa. Voimme palvella asiakkaita laajasti eri materiaaleissa, muodoissa ja teräslaaduissa, kun varastomme on monipuolinen. Maahantuomme itse yli puolet myymistämme teräksistä. Maahantuonnin ansiosta voimme tarjota asiakkaille kilpailukykyiset hinnat ja saatavuuden.

Teräksen myynnin lisäksi yrityksellämme on omaa tuotantoa plasmaleikkaus ja vesileikkaus. Meillä on kymmenkunta teräksen sahaamiseen tarkoitettua sahaa. Me haluamme sahata asiakkaille teräkset valmiiksi oikeaan mittaan, koska ajattelemme sen palveluna ja olemme hyviä sahaamaan. Vuonna 2022 teimme asiakkaille yli 74200 määrämittaista sahausta.

TIMO LEHTIMÄEN KIINNOSTUKSESTA JOHTAVAKSI TOIMITTAJAKSI

Teräsmyynnin perustaja Timo Lehtimäki on työskennellyt terästen parissa 80-luvulta asti. Yrittäminen alkoi ensin sivutoimisena ammattikoulunopettajan työn rinnalla. Täysipäiväiseksi yrittäjäksi Timo siirtyi 1994.

Aluksi Timon yritys tarjosi terästuotteille hiekkapuhallusta ja pohjamaalausta. Kysynnän kasvaessa palvelua laajennettiin terästen toimittamiseen. Teräsmyynnin kilpailutekijät – asiakaslähtöisyys ja räätälöidyt tuotteet – ovat pysyneet vuosikymmenten ajan samoina. Yrityksen palvelua ja tuotteita on laajennettu kysynnän ja asiakkaiden tarpeiden mukaan.

Teräsmyynnin yksilöllinen palvelu ja räätälöidyt tuotteet erottavat yrityksen kilpailijoista myös jatkossa.