Teräsblogi

Tässä blogisssa kerromme teille teräksistä ja millaista meidän työ on. Tämä on Teräsmiesten ja Teräsmuijien päiväkirja.

Lue lisää tiimistä

Uudistumisen tilikausi päätökseen

Erikoinen vuosi saatu pakettiin onnellisesti. Teräsmyynnin tilikausi päättyy kesäkuun loppuun ja meidän loppukiri sattuu alkukesään.

On aika tehdä pientä yhteenvetoa menneestä vuodesta. Vuoden suurin tapahtuma oli uuden plasmakoneen hankinta. Projekti työllisti melkoisesti valmisteluineen ja mittavine tuotantotilojen muutoksineen. Plasmaosastomme oli melkein kaksi kuukautta seisokissa, mutta luottettavan kumppaniverkoston ansiosta saimme toimitettua asiakkaille leikkeitä keskeytyksettä. Vuosien mittaan olemme tunnistaneet, että kumppanuusverkosto on yksi menestyneen yrityksen kulmakivista. Tähän kiteytyy meidän slogan ”Kovempi Kumppani”. Nyt tuotanto uudella koneella pyörii täyttä häkää koko kesän.

Aloitimme Yrityskummien kanssa yhteistyön ja saimme Yrityskummiksemme kokeneen Raimo Saarisen. Yrityskummin kanssa olemme

Uusi Zinserin plasmakone asennettu

Uusi plasmakone on saatu tuotantovalmiuteen ja olemme valmiita vastaanottamaan tilauksia. Koko plasmatiimi on koulutettu ja nyt päästään tekemään teille huippulaatua uudella koneella. Lähiaikoina tulemme tekemään myös videoita, niin pääsette näkemään, miten hyvää jälkeä uusi Zinserin plasma tekee.

Plasmaleikkausosasto on toiminnassa myös heinäkuussa – eli tilausta vain sisään!

Zinserin 2425-I plasmaleikkauskone on ollut Teräsmyynnin historian suurin investointi. Samalla tuotantotiloihin tehtiin mittavat muutokset ja tämän vuoksi projekti on vaatinut melkoista luovuutta koko henkilöstöltä. Nyt projekti on punnerrettu kunnialla maaliin ja päästään nauttimaan upeasta plasmaleikkausjäljestä! Leikkaustiimi puhkuu intoa uuden tekemisen äärellä.

Zinser on

Plasmaleikkaajat koulutuksessa Saksassa

Uuden plasmakoneen asennus on valmis!  Lähetettiin neljä leikkaajaa koulutukseen Saksaan Zinserin tehtaalle. Halusimme varmistaa, että henkilöstöllä on viimeisin osaaminen käytössään. Saamme koneen kaikki osa-alueet tehokkaasti käyttöön, kun valmistajan toimesta koulutuksessa käytiin koko koneen toimintaperiaatteet läpi. Nyt on väki koulutettu Zinserin plasmakoneen käyttöön ja olemme valmiita ottamaan tilauksia uudelle koneelle.

Mukana koulutuksessa oli myös Vossilta huoltomies. Vossi Group Oy edustaa Zinseriä suomessa.  Koemme, että on helppo lähteä tekemään tuotantoa uudella koneella, kun Vossin huoltomies on tuttu koulutuksesta ja voimme soittaa hänelle jos tulee kysyttävää. Näin suurissa tuotannon uudistuksissa on erittäin tärkeää

Teräsmyynnille Suomen vahvimmat -sertifikaatti

Olemme tehneet Teräsmyynnissä hartiavoimin töitä yrityksen kehityksen eteen. Kehitystyön tulokset alkavat näkyä ja Teräsmyynti Suomi Oy:lle on myönnetty Suomen Vahvimmat Platina- sertifikaatti.

Sertifikaatti kertoo asiakkaille ja yhteistyökumppaneille, että yhteistyö yrityksen kanssa on kestävällä pohjalla. Platina-sertifikaattiin on oikeutettu 3 % yrityksistä.

Suomen Vahvimmat sertifikaatti myönnetään vain parhaista parhaille yrityksille, jotka ovat täyttäneet sertifikaattiin oikeuttavat tiukat ehdot ja korkean Rating Alfa -luottoluokituksen.

”Yrityksen historiaan on mahtunut paljon epävakaita ja vaikeita vuosia. Aloitettuamme sukupolven vaihdoksen vuonna 2019 päätimme, että yritys viritetään huppukuntoon.

Tie on

Uuden Zinserin plasmakoneen koeajo Saksassa

Teimme päätöksen uuden plasman hankkimisesta alkuvuodesta 2023. Vertailimme useiden toimittajan konetarjontaa ja kävimme muutamia koneita katsomassa. Laiteinvestoinnit ovat pitkiä prosesseja ja pelkkään tuotevertailuun ja varustelutason päättämiseen meni useita kuukausia.

Pääsimme vierailemaan Vossi Group kutsumana Saksaan Zinserin tehtaalle. Vakuutuimme näkemästämme, niin koneen tekemästä leikkausjäljestä, kuin Zinserin työntekijöiden intohimosta jolla he koneita valmistavat. Vierailun jälkeen päätöksenteko oli helppoa. Yksi toimittaja erottui meille sopivimmaksi ja se oli Zinser. Meidän kone on toinen plasmaleikkauskone, jonka Zinser toimittaa Suomeen. Tästä oltiin luonnollisesti ylpeitä.

Nyt projekti on edennyt niin pitkälle, että pääsimme uusintavierailulle Saksaan testaamaan meille

Mikä on plasmaleike?

Plasmaleike on plasmasäteellä sulatusleikattu teräslevyn kappale. Teräslevy asetetaan leikkauspöydälle ja yhdestä levystä voidaan leikata useita erilaisia kappaleita. Plasmaleikkaus on nopeutensa takia kustannustehokas tapa leikata terästä. Plasmalla voimme leikata 1-50 mm paksua teräslevyä ja kulutusteräksestä 3-50mm paksua teräslevyä. Leikkeen muoto voi olla esimerkiksi pyöreä, soikea, suorakaide, neliö, sirppi tai vaikka kolmio. Kappaleeseen voidaan leikata muunmuassa pulteille sopivia reikiä. On hyvä huomioida, että plasmaleikkaustekniikka kuumentaa materiaalin. Plasmaleikkaus ei sovi tuotteille, joiden valmistusprosessissa ei saa käyttää lämpöä. Plasmaleikkaus ei ole vain tarkka, vaan myös nopea ja tehokas tapa tuottaa suuria määriä kappaleita.

Mitä eroa on teräslaaduilla S235 ja S355

Teräslaadut S235 ja S355 ovat yleisimmin käytettyjä materiaaliseoksia muototeräksissä, rakenneteräksissä ja palkeissa. Puhekielessä puhutaan mustasta teräksestä ja sitä on saatavilla kaiken muotoisena aina pienestä huonekaluputkesta vahvoihin kantaviin palkkeihin saakka. Kun puhutaan mustasta teräksestä, sillä tarkoitetaan ”tavallista terästä” ja sen ominaisuuksiin kuuluu ruostuminen.

Tässä muutama esimerkkikuva tuotteista, jotka ovat laadultaan S235 tai S355 (kulmateräs, lattateräs, rhs ja pyöröteräs).

Teräslaaduilla on keskeinen rooli rakennusteollisuudessa, ja kaksi yleisesti käytettyä teräslaatua ovat lujuusluokiltaan S235 ja S355 mikä tarkoittaa, että teräs kestää vähintään 235 tai 355 megapascalia (MPa) taivutuslujuutta. Näiden teräslaatuerojen ymmärtäminen on

Nuorrutusteräs

Nuorrutusteräksen nimi tulee sen valmistuksen kaksivaiheisesta lämpökäsittelyprosessista eli nuorrutuksesta. Ensin teräs karkaistaan kuumentamalla sen korkeaan lämpötilaan ja jäähdyttämällä se nopeasti kastamalla. Sen jälkeen teräs päästetään haluttujen materiaaliominaisuuksien saavuttamiseksi.

Nuorruttamalla saavutetaan korkea murto-, väsymis-, myötölujuus sekä sitkeys.  Sitkeyteen vaikuttaa myös seostus ja lujuuteen teräksen hiilipitoisuus. Hiili on teräksen tärkein ainesosa. Mitä enemmän hiiltä sen kovempaa ja lujempaa terä on. Yleensä hitsaus vaikeutuu mitä lujempaa teräs on ja mitä enemmän siinä on hiiltä ja muita seosaineita. Yllä olevista kolmesta laadusta vain 25CrMo4 on hitsattavissa.

Mitä tarkoittaa 42CrMo4, 25CrMo4 tai 34CrNiMo6?

Saumaton teräsputki

Teräsmyynnin suurin tuoteryhmä on kuumavalssatut saumattomat teräsputket.

Tänä vuonna näitä pääasiassa paksuseinämäisiä putkia olemme myyneet noin 600 tonnia. Varastomme mittavalikoima on Suomen laajimpia ja se kattaa mittoja aina 711mm saakka. Saumattomissa putkissa mittoja löytyy reilusti, joka mahdollistaa esimerkiksi pienemmät työvarat koneistuksessa.

Saumattomia putkia käytetään esimerkiksi koneistusaihioina, akseleina, teloina ja teräsrakenteiden osina muun muassa konepaja- ja rakennusteollisuudessa.

Tavoitteemme on olla asiakkaalle kovempi kumppani ja tarjoamme asiakasmittojen varastointia, jolloin huolta pitkistä toimitusajoista ei ole ja toimitus onnistuu suoraan varastostamme.

Tutustu lisää https://terasmyynti.com/saumatonputki/

Teräsmyynnin uutiskirje

Haluamme pitää asiakkaat ajantasalla meidän kuulumisista ja jakaa meidän osaamista teräksistä. Alamme lähettämään vuoden 2024 alussa uutiskirjettä kerran kuussa. Joulukuussa testasimme toimintoa joulutervehdysten muodossa.

Jos et ole vielä uutiskirjeen tilaaja, niin kipin kapin linkin kautta tilaamaan. Tilaa täältä.

Uutiskirjeen tilaajat saavat ensimmäisten joukossa tietoa uusista videoista tai artikkeleista.