Teräsblogi

Mikä on plasmaleike?

Mikä on plasmaleike?

Mikä on plasmaleike?

Plasmaleike on plasmasäteellä sulatusleikattu teräslevyn kappale. Teräslevy asetetaan leikkauspöydälle ja yhdestä levystä voidaan leikata useita erilaisia kappaleita. Plasmaleikkaus on nopeutensa takia kustannustehokas tapa leikata terästä. Plasmalla voimme leikata 1-50 mm paksua teräslevyä ja kulutusteräksestä 3-50mm paksua teräslevyä. Leikkeen muoto voi olla esimerkiksi pyöreä, soikea, suorakaide, neliö, sirppi tai vaikka kolmio. Kappaleeseen voidaan leikata muunmuassa pulteille sopivia reikiä. On hyvä huomioida, että plasmaleikkaustekniikka kuumentaa materiaalin. Plasmaleikkaus ei sovi tuotteille, joiden valmistusprosessissa ei saa käyttää lämpöä. Plasmaleikkaus ei ole vain tarkka, vaan myös nopea ja tehokas tapa tuottaa suuria määriä kappaleita.

 

Kuinka isoja kappaleita voidaan leikata?

Leikkeen maksimikoko voi olla jopa 2500 x 6000mm, kun taas minimikoko plasmaleikkeissä on noin 50 x 50mm riippuen levyn paksuudesta.

 

 

Millaiset piirustukset tarvitsemme leikkeiden tekoon?

Pääsääntöisesti käytämme tiedostomuotoja DXF tai DWG. Jos sinulla ei ole valmiita kuvia, niin piirrämme ne sinulle. Tarvitsemme vain millitarkat mitat ja materiaalitoiveen. Kuvien piirtämisestä veloitamme ajankäytön mukaan.

Leikkeiden toimitusaika riippuu paljon sen hetkisestä työtilanteestamme. Normaali toimitusaika on leikkeille viikko. Meidän leikkeet on välillä niin haluttuja, että ruuhkaa muodostuu.

 

 

Mitä nestaaminen tarkoittaa?

Nestaaminen tarkoittaa suunnittelua, jolla olemasta olevasta levystä saa asettelulla leikattua mahdollisimmian paljon kappaleita mahdollisimman pienellä hävikillä. Nestaaminen tehdään siihen tarkoitetulla tietokoneohjelmalla. Nestauksen voi ajatella samalla tavalla, kun pirarkakkutaikinaan muottien asettelun.

Haluamme hyödyntään materiaalin mahdollisimman tarkasti, tämä vähentää hukkaa ja sitä kautta ympäristöpäästöjä. Levystä jäävät ”rangat” toimitamme metallinkierrätykseen. Sieltä ne lähtevät uudelleen käytettäväksi raaka-aineena terästehtaille.

 

 

Mikä on minimitilausmäärä?

Kappalemäärällä ei ole väliä. Toimitamme sekä yksittäiskappaleet sekä sarjat. Saat tilaamasi kappaleet ja meidän tehtävämme on suunnitella ja leikata ne isoista levyistä mahdollisimman tarkasti ilman hukkapaloja. Sarjassa tilattujen kappaleiden yksittäishinta on pienempi, kun asetusajat jakaantuvat useammalle kappaleelle.  Toimitamme plasmaleikkeitä kaikkialle Suomeen.

Mikäli tuli kysymyksiä, niin myyjämme vastaavat mielellään. Soita tai laita sähköpostia meille puh. 020 7410 550 tai myynti@terasmyynti.com

Plasmaleikkauksesta lisää täällä

Tilaa uutiskirje

Blogia kirjoittaa Teräsmuijat Solja ja Tiina. Ollemme toisen polven yrittäjiä teräksen myyjinä ja työskennelleet teräsmyynnissä puolet elämästämme.

Haluamme pitää blogin rentona ja siellä saa kuulua meidän ääni. Ei turhaa jäykistelyä, vaan asiaa rennolla otteella. Meillä on töissä noin 20 teräsosaajaa, joilta saamme apuja kirjoittamistyöhön ja faktantarkistukseen. Toivottavasti viihdyt seurassamme.