Teräsblogi

Uuden Zinserin plasmakoneen koeajo Saksassa

Uuden Zinserin plasmakoneen koeajo Saksassa

Uuden Zinserin plasmakoneen koeajo Saksassa

Teimme päätöksen uuden plasman hankkimisesta alkuvuodesta 2023. Vertailimme useiden toimittajan konetarjontaa ja kävimme muutamia koneita katsomassa. Laiteinvestoinnit ovat pitkiä prosesseja ja pelkkään tuotevertailuun ja varustelutason päättämiseen meni useita kuukausia.

Pääsimme vierailemaan Vossi Group kutsumana Saksaan Zinserin tehtaalle. Vakuutuimme näkemästämme, niin koneen tekemästä leikkausjäljestä, kuin Zinserin työntekijöiden intohimosta jolla he koneita valmistavat. Vierailun jälkeen päätöksenteko oli helppoa. Yksi toimittaja erottui meille sopivimmaksi ja se oli Zinser. Meidän kone on toinen plasmaleikkauskone, jonka Zinser toimittaa Suomeen. Tästä oltiin luonnollisesti ylpeitä.

Nyt projekti on edennyt niin pitkälle, että pääsimme uusintavierailulle Saksaan testaamaan meille rakennettua konetta.

Plasmakoneelle tehdyt mallit

 

Testiajossa leikkasimme meille tyypillisiä asiakastuotteita. Otimme tarkoituksella koepaloihin mukaan paljon mutkia eri suuntiin ja reikiä, jotta näemme miten kone käyttäytyy.

 

Pikaisen opastuksen jälkeen meidän plasmaleikkaaja Jere sai käynnistää koneen ja pääsi ensi kertaa testaamaan, kuinka ihanasi se kehrää.

 

 

 

Testipaloista tuli todella onnistuneita ja koneen jälki oli erinomaiseen hyvää. Plasmaleikkeen takapuolelle jää lämmöstä ”jäystettä”, joka poistetaan mekaanisesti leikkauksen jälkeen. Uusi kone jättää merkittävästi pienemmän määrän jäystettä, joka helpottaa jälkityöstöä. Leikkausjälki ja laatu nousee ihan uudelle tasolle meidän talossa. Plasmaleikkauslaitteen investointiprojektiin on käytetty satoja tunteja työaikaa ja nyt kaikki alkaa realisoitumaan kohti valmista tuotantolinjaa.

 

 

Tehtiin koeajosta koostevideo. Katso videolta, miten plasmakone käyttäytyy leikatessa ja kuinka upeaa jälkeä se tekee. Nyt vain odotellaan, kuin kuuta nousevaa, että saadaan kone ajoon ja ensimmäiset uudella koneella leikatut kappaleet Teille asiakkaille 🙂

 

 

Lue lisää plasmaleikkeestä täältä.

Tilaa uutiskirje

Blogia kirjoittaa Teräsmuijat Solja ja Tiina. Ollemme toisen polven yrittäjiä teräksen myyjinä ja työskennelleet teräsmyynnissä puolet elämästämme.

Haluamme pitää blogin rentona ja siellä saa kuulua meidän ääni. Ei turhaa jäykistelyä, vaan asiaa rennolla otteella. Meillä on töissä noin 20 teräsosaajaa, joilta saamme apuja kirjoittamistyöhön ja faktantarkistukseen. Toivottavasti viihdyt seurassamme.